Home MINIMINI - show me the key Köttbullar med tyttebær og agurkesalat a la Renaissance

Köttbullar med tyttebær og agurkesalat a la Renaissance

by Nicolai Klingenberg

Når nu man alligevel er i området, og når nu man alligevel har fået et tip om noget halvnyt, så handler det om at slå til.

I Malmø har et nyt femstjernet hotel set dagens lys. Navnet er Renaissance Malmö Hotel, og beliggenheden er lige i øjet ved Lilla Torg. Hotelkendere vil vide, at der en hvis forbindelse mellem Renaissance og Marriott, men det er heldigvis ikke en synlig forskel, når det kommer til for eksempel interiør – med al respekt.

Et splitsekund uden bemanding - sådan ser der altså ikke ud normalt.

Det er blevet til 128 værelser, som ligger i tre sammenhængende, gamle og fredede bygninger. Åbningen blev en realitet i januar, og det har vist taget omkring fire år at gøre dødssygt kontormiljø til lækkert og friskt hotel.

Smæk på farverne - og måske i sen... Never mind.

Forvent, at stedet er pakket på den hyggelige måde, når der er dømt fredags- og lørdags drinks i baren. Malmøboerne og gæster i byen har nemlig allerede set fidusen i at begynde en festlig aften i byen på et hotel. Melder sulten sig, er der spanskinspireret menukort, men dog med svensk input her og der.

Kulørt bar - I love it.

Vælger man at bænke sig ved chef table, kan hjemveen melde sig for danskere – midt i bordet ligger en stolpe fra 1651, hvor bygningen blev opført. Den har dansk inskription, for vi sad på landsdelen dengang. Det har vi været inde på før, som du kan læse om her:

Ældgammel bjælke med flotte udskærringer - og dansk tekst.

Alt interiør er udelukkende skabt til det nye hotel – og fra bunden. Det emmer en hel del af designhotel, og kontrasten mellem ”herregammelt” og ”spritnyt” ses for eksempel i gange og på værelser, hvor murstenene titter frem.

Specialdesignede møbler og fine gamle mursten. Skøn symbiose!

Som overskriften indikerer, gik der dog ”lunch” i den. Laksen fik jeg ikke smagt, men det forlød sig, at den var lige så god, som billedet og anretningen er lækkert. Min forret – suppe med trøffel og svampe – kan anbefales, og har du lidt trøffelfobi, så skal du ikke være bange for, at smagen er for dominerende.

Haps, haps, haps - nu skal vi ha'... laks.

Trøfler og svampe i flydende suppeform. I den grad en fornøjelse.

Svenskernes svar på frikadeller, går under betegnelsen köttbullar, og det var frokostens kødinput. Köttbullarna er lidt større end danske deller, men jeg skal ikke kunne sige, om opskriften er helt ens. Til gengæld har de en ”sidevogn” i form af tyttebær (lingonsylt på svensk), som vi ikke har – men burde få. Jeg ved, at den kan fås i alle supermarkeder i det svenske, og hermed er idéen om parallelimport eller et tyttebæragentur givet videre.

Traditionel svensk spise - köttbullar med lingonsylt og syltede agurker.

Kører du MINI, er det bare med at få mokket en BroBizz i forruden og køre over sundet. Viser du nøglen, vanker der nemlig lækkerier på Renaissance i form af:

– Gratis upgrade til Prestige værelse (værdi cirka 500 svenske kroner, afhængig af hvilke værelser der er ledige)

– Gratis valet parkering  i forbindelse med overnatning (begrænset antal pladser)

– En gratis latte/espresso/cappucino/cortado i Rosen Bar & Dining

– Et glas Cava til dine medspisende ved bordet i forbindelse med middag I Rosen Bar & Dining

Kig forbi her, og meld gerne din ankomst i god tid, så alle fordelene er sikret på forhånd.

You may also like

1 comment

Nicko 29. marts 2010 - 08:45

Det ser superfedt ud! Hvem der bare havde dit job, Klingenberg!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk