Home Ure Om at komme ind i de voksnes (ur)rækker

Om at komme ind i de voksnes (ur)rækker

by Nicolai Klingenberg

Drømmen om et Patek Philippe har været et stort ønske. Længe. Og et så skete der pludselig noget. Selvom det ikke er det konkrete drømmeur, så er brandet nu i hus og på håndled”¦

Drømmen - et sted ude i fremtiden.

Jeg havde et møde i København, der blev rykket en halv times tid, og den brugte jeg på et lynvisit hos Hvelplund på Strøget, hvor jeg kender en af de ansatte, som jeg har været på en svært underholdende tur med for et år siden. Han ved, at jeg kan lide ure – og han ved, at jeg drømmer om et Patek Philippe Nautilus.

I det sidste vindue til højre, spottede jeg et ur...

Finanserne strække sig dog ikke til en udskrivning af den sekscifrede slags, men jeg kiggede alligevel ind. Og så var det, at jeg pludselig blev introduceret til en brugt frækkert, som jeg kunne genkende fra min farfar. Et Calatrava i guld, som min faster i England i dag har. Se bare her.

Jeg prøvede Calatravaen – og var solgt. Det er et lille ur, der måler 33 millimeter i diameter, men med lidt krøl på armen og håndled, ser det møggodt ud. Og så er det et dresswatch – elegant, underspillet og med rem i alligator.

Materialistisk kærlighed

Jeg var solgt – og det er uret nu også. Til undertegnede. Det passer perfekt, og lur mig, om det ikke også passer perfekt ind i Mad Men stilen, der raser i undertegnede for øjeblikket. Om jeg skal have den fulde historie fra Patek Philippe (de kan fremtrylle et såkaldt Extract from the Archives mod et beløb), må tiden vise, men det skønnes at uret er fra 1970’erne – måske ultimo 1960’erne.

Bagsiden af medaljen fristes jeg til at skrive - men ændrer det til bagsiden af uret.

Hermed er jeg nu indviet i de voksne mænds urrækker med et underspillet dresswatch. I love it! Formalia? Patek Philippe Calatrave, ref. 3468, 18 karat guld, manuelt optræk- og en ny rem på vej i mindre ”shiny” stil.

You may also like

21 comments

Kontorhotel 26. september 2010 - 14:10

det er bare super fedt..
Jeg er også helt vild med nautilus.. er det mini eller stor udgaven ??

Reply
Nicolai Klingenberg 26. september 2010 - 14:20

Den viste udgave, er den “store” Nautilus, der måler 40 millimeter (reference 5711/1a). Der findes et hav af variationer og modeller, men den viste er den mest simple. Og billigste.

Reply
Nikolai Lillebrænde 26. september 2010 - 14:36

Calatrava er så god stil, er selv den lykkelige ejer af et stk arvet Calatrava som flittigt bliver brugt – det er et ur for kendere, og på trods af at det sikkert har kostet nogenlunde det samme som et sub eller ihvertfald seamaster – så er det netop dét som adskiller de rigtige entusiaster fra dem som bare ønsker at flashe sig selv.

btw, Nicolai – jeg afventer netop en 5980/1A som, i følgeskab med min far, gerne skulle dukke op på adressen i uge 41 – det ligesom juleaften.

Reply
Klingenberg 26. september 2010 - 14:51

@navnebror: Dit kommende ankomst er jeg svært tilfreds med på dine vegne. Det er i min verden toppen af poppen. Råt, maskulint og elegant med fineste funktioner og afsender. Love it. Glæder mig til at høre nærmere – og måske til at modtage et foto af frækkerten?

Og ja, Calatravaen er lidt underspillet. Den siges at være husets signaturmodel. 🙂

Reply
Nikolai Lillebrænde 26. september 2010 - 22:15

Jeg sender med glæde “prale-billeder” – jeg glæder mig som et lille barn !

Jeg er pjattet med vintage, men deres nye 5127 er altså beundringsværdig !

Reply
Christian Reventlow 26. september 2010 - 22:50

Hej Nicolai,

Jeg besøger din blog dagligt, og finder læsningen ufattelig spændende 😉

Jeg er udemærket klar over, at det ikke er så pænt at spørge om, men i hvilken prisklasse ligger dit ur på, når du har købt det brugt?
Jeg har altid været meget betaget af Patek Phillippe, og har ikke tænkt mig at investere i et ur, før jeg får råd til et Calatrava.

Christian

Reply
Klingenberg 27. september 2010 - 00:51

Hej Christian!

Tak for din venlige kommentar – det glæder mig. Jeg har valgt at sende dig en privat mail i stedet for at komme ind på priser med mere herinde. 🙂

Mange hilsener

Nicolai

Reply
FWK 27. september 2010 - 19:19

Hej Nic.

Giver dig helt ret i dit valg af Nautilus. Men du skriver det er den billigste, og det kan faktisk gøres meget billigere.
Ref. 5711/1A er nok en af de mest simple Nautilus (af udseende). Men det er på ingen måde den billigste. Den kommer også i en mindre (men stadigvæk til mænd) udgave kaldet Ref 3800. Dernæst er uret lavet med quartz værk (dengang det var det nyeste og smarteste) og en af de modeller kan med lidt held anskaffes for under 30.000 – langt fra 5711’s nypris på over 120.000.

Når det er sagt – så tillykke med skønheden. Overvejer selv at gå den vej for at kunne supplere de store klodser jeg ellers elsker at gå rundt med.

Reply
Nicolai Klingenberg 27. september 2010 - 20:41

Hej FWK!

Tak for kommentaren – jeg er helt med! :O) Jeg tænker dog på de nyere modeller af Nautilus – kender godt de “gamle”, men jeg synes ikke, det er helt “fair” at sammenligne quartz med automatik. Og så er der noget med – ur-rygter dog – at ref. 3800 ikke skulle have et lige så godt værk? Altså mere skrøbeligt. Kan det passe? 🙂

Men ja – man kan jo egentligt godt få en Nautlius af ældre dato på armen for færre penge – eller flere. Har nemlig også set versioner, der koster langt mere.

Og tak for lykønskningen! :O)

Reply
Erik Vindeløv 2. oktober 2010 - 11:29

Stort tillykke til Nicolai. Det er super at komme ind i disse exclusive (ur)rækker.
Mange går stadig og drømmer om det.
Personlig går jeg selv og drømmer om den nye Nautilus i stål- ref. 5726A-001. Caliber 324S QA LU 24H – Automatik med annual calender -månefase og en kasse diameter på 40,50mm- Croco rem monteret på en lækker foldespænde.
Denne skønhed er desværre meget svær og få fat i, men jeg tror på min stædighed vil belønne sig.
Hilsen
Erik Vindeløv

Reply
bitten 16. oktober 2010 - 16:05

Nu læste jeg, at du var interesseret i Nautilus, og jeg faldt over dette eksemplar, http://timegeeks.dk/index.php?id=43&searchQuery=%20AND%20ads.addcat%20%3D%20%220%22%20AND%20category_ref%20%3D%20%2223%22%20order%20by%20uid%20desc&queryLimit=0&details=10712.
Ved ikke om det er noget du stadig leder efter, men nu har du linket.
Mvh

Reply
Klingenberg 17. oktober 2010 - 12:27

Tak Bitten – har faktisk set uret, og det er ganske fint. Det er dog ikke den eksakte model, jeg er på jagt efter, men fin service fra din side. 🙂

God weekend!

Reply
Chao Z 20. oktober 2010 - 19:36

120k for PP 5711 er lidt i overkanten for et SS ur. Saa faar man ihvertfald mere for pengene naar man investerer i 5712/1A.

Reply
Nicolai Klingenberg 20. oktober 2010 - 20:28

@Chao: Det er listeprisen eller vist nok 125 k, som jeg husker det? Hvad koster 5712/1A – brugt kontra nyt? Nogen idé? 🙂

Reply
Chao Z 21. oktober 2010 - 01:24

Persoling kender jeg ikke saa meget til PP da jeg er mere til AP el Hublot i dens prisklasse. Sjov nok I naever 5712. jeg modte lige manageren af den kommende Hvelpund som kommer til at ligge lige midt paa stroget ved Yorks Passage. Han har saadan et 😀

PP har nok lige steget igen paa de seneste. Jeg kender ik saa mgt til de danske priser men i UK er 14500gbp for 5711 og 19450gbp for 5712.

Reply
Nicolai Klingenberg 21. oktober 2010 - 10:21

PP og de andre har det vist med at stige for tiden? Rolex har også skubbet priserne op. UK priser ligger lidt under danske, har jeg regnet mig frem til, men spørgsmålet er, om de overhovedet er til at få, eller om der er lange ventetider? I Stockholm var der i februar tre års ventetid på en 5711…

Reply
Thomas Sørensen 22. oktober 2010 - 01:50

Godt køb! Jeg har samme spørgsmål som Christian reventlow, håber du vil hjælpe 🙂

Reply
Chao Z 22. oktober 2010 - 03:34

Hvis man ska vente 2 år saa kan man lige så godt købe det hos gray dealer i US eller UK. Det kan godt være at man betaler en lille premium men så får man varen hjem med det samme. Venter man 2 til 3 år og køber den hos en AD kommer uret til at koste lige så meget hvis ikke mere.

Reply
Nicolai Klingenberg 22. oktober 2010 - 09:08

@Thomas: Mail sendt. 🙂
@Chao: Det kan der være noget om – der er jo fordele og ulemper ved at vente og ved at få nu og her. Har hørt historier fra begge sider af bordet – særligt i USA…. 🙂

Reply
Michael Scheer 27. november 2010 - 10:41

Hej,
åbnede siden, fanget af “drømmen om et Patek Philippe”. Det har også været min drøm at eje et Patek ur i mange år. Min far har for ca. 45 år siden haft mulighed for at købe et, men tænkte for længe, og uret blev solgt til anden side.
Siden da, sagde jeg til mig selv, at jeg skal eje et Patek ur.
Det lykkedes nu efter 45år at købe en Nautilus 5711R, som Hvelplund havde et eksemplar af. Drømmen er opfyldt og forventningsglæde er blevet til ejerglæden.

Hilsen

Michael

Reply
Nicolai Klingenberg 27. november 2010 - 16:13

Tillykke Michael – det ur er jo så smukt. Er det netop blevet dit?
Nyd det – resten af livet. Det burde ikke være svært. 🙂

God weekend!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk