Home Ure Om at komme ind i de voksnes (ur)rækker

Om at komme ind i de voksnes (ur)rækker

written by Nicolai Klingenberg 26. september 2010
Pin It

Drømmen om et Patek Philippe har været et stort ønske. Længe. Og et så skete der pludselig noget. Selvom det ikke er det konkrete drømmeur, så er brandet nu i hus og på håndled”¦

Drømmen - et sted ude i fremtiden.

Jeg havde et møde i København, der blev rykket en halv times tid, og den brugte jeg på et lynvisit hos Hvelplund på Strøget, hvor jeg kender en af de ansatte, som jeg har været på en svært underholdende tur med for et år siden. Han ved, at jeg kan lide ure – og han ved, at jeg drømmer om et Patek Philippe Nautilus.

I det sidste vindue til højre, spottede jeg et ur...

Finanserne strække sig dog ikke til en udskrivning af den sekscifrede slags, men jeg kiggede alligevel ind. Og så var det, at jeg pludselig blev introduceret til en brugt frækkert, som jeg kunne genkende fra min farfar. Et Calatrava i guld, som min faster i England i dag har. Se bare her.

Jeg prøvede Calatravaen – og var solgt. Det er et lille ur, der måler 33 millimeter i diameter, men med lidt krøl på armen og håndled, ser det møggodt ud. Og så er det et dresswatch – elegant, underspillet og med rem i alligator.

Materialistisk kærlighed

Jeg var solgt – og det er uret nu også. Til undertegnede. Det passer perfekt, og lur mig, om det ikke også passer perfekt ind i Mad Men stilen, der raser i undertegnede for øjeblikket. Om jeg skal have den fulde historie fra Patek Philippe (de kan fremtrylle et såkaldt Extract from the Archives mod et beløb), må tiden vise, men det skønnes at uret er fra 1970’erne – måske ultimo 1960’erne.

Bagsiden af medaljen fristes jeg til at skrive - men ændrer det til bagsiden af uret.

Hermed er jeg nu indviet i de voksne mænds urrækker med et underspillet dresswatch. I love it! Formalia? Patek Philippe Calatrave, ref. 3468, 18 karat guld, manuelt optræk- og en ny rem på vej i mindre ”shiny” stil.

Pin It

You may also like