Home Pindemadder En fiks omgang biks på Brasserie Bisous

En fiks omgang biks på Brasserie Bisous

written by Nicolai Klingenberg 18. januar 2011
Pin It

Der var dømt møde i reservatet, og destinationen var Skovriderkroens Brasserie Bisous. Der var nok at vælge imellem på menukortet, men valget faldt hurtigt på biksemad. I en ikke helt uluksuriøs udgave.

Netop ankommet til bordet og klar til "pynt-selv" seance.

Mødet gik som det skulle, og det skal jeg ikke trække dig med. Og inden jeg ryger direkte i ”biksen”, så skal jeg lade dig vide, at du kan vælge mellem andre klassikere som burger, pariserbøf, røget laks med røræg og sild a la Christiansø-pigen.

Der skal gerne brød til biks - og det kom der også. I glasset? En omgang Pellegrino.

Da ordren var afgivet – til meget venlig og ung tjener – kunne man kort tid efter høre en heftig pisken fra det åbne køkken. Bearnaisesaucen var med andre ord ved at blive til.

Klaret smør til saucen.

Biksen er lavet på oksemørbrad, og den var – med undtagelse af ét stykke – både mør og saftig. Og velsmagende. Dertil et spejlæg, rigelig med kartofler og purløg, men også en skål med rødbeder, som pyntede fint på den royale tallerken.

Således ser Bisous biksen ud med pynt a la rødbeder og bearnaise. I bunden kartofler og oksemørbrad.

Bearnaisesaucen var, som jeg kan lide den – rigelig med syre og estragon. Ikke den tungeste eller fedeste til dato, hvilket passede mig fint, da der var tale om en frokost.

Et godt fif - få en til at distrahere kokken, mens han hælder smør i gryden...

Der var ikke det store fremmøde på Bisous – umiddelbart tror jeg, at stedet trækker flest gæster til aften og ”til weekends”, hvor særligt natklubben, På Kysten, som ofte er et stort tilløbsstykke.

Aflsutning på møde og frokost a la Illy espresso.

Læs mere om Brasserie Bisous her.

Pin It

You may also like