Der var dømt møde i reservatet, og destinationen var Skovriderkroens Brasserie Bisous. Der var nok at vælge imellem på menukortet, men valget faldt hurtigt på biksemad. I en ikke helt uluksuriøs udgave.
Mødet gik som det skulle, og det skal jeg ikke trække dig med. Og inden jeg ryger direkte i ”biksen”, så skal jeg lade dig vide, at du kan vælge mellem andre klassikere som burger, pariserbøf, røget laks med røræg og sild a la Christiansø-pigen.
Da ordren var afgivet – til meget venlig og ung tjener – kunne man kort tid efter høre en heftig pisken fra det åbne køkken. Bearnaisesaucen var med andre ord ved at blive til.
Biksen er lavet på oksemørbrad, og den var – med undtagelse af ét stykke – både mør og saftig. Og velsmagende. Dertil et spejlæg, rigelig med kartofler og purløg, men også en skål med rødbeder, som pyntede fint på den royale tallerken.

Således ser Bisous biksen ud med pynt a la rødbeder og bearnaise. I bunden kartofler og oksemørbrad.
Bearnaisesaucen var, som jeg kan lide den – rigelig med syre og estragon. Ikke den tungeste eller fedeste til dato, hvilket passede mig fint, da der var tale om en frokost.
Der var ikke det store fremmøde på Bisous – umiddelbart tror jeg, at stedet trækker flest gæster til aften og ”til weekends”, hvor særligt natklubben, På Kysten, som ofte er et stort tilløbsstykke.
Læs mere om Brasserie Bisous her.
10 comments
Mmm… Det ser lækkert ud! Hvordan er biksen i forhold til en god, hjemmelavet en af slagsen? Den er ikke for avanceret..?
@Jakob: Tværtimod – der er hverken løg, pølser eller andre sager, som jeg i hvert falder kender den som hjemmelavet. Færre ingredienser – og renere smag om du vil. 🙂
Mmmm – ser lækkert ud. Nu skal du vist ekstra op på løwebåndet efter den lækre smør-baserede sovs. 😉
@Claes: TO dage uden løb. Det er ikke helt godt… 😉
Det ser ikke helt dårligt ud 😉
@Christopher: Du ser helt korrekt! 🙂
Ser lækkert ud, men for min skyld måtte han godt spare kræfterne og lade sovsen blive køkkenet.
@Steffen: Du er ikke glad for bearnaise? Hm. Det er en smagssag – og den smager sjældent ens, hvis den er hjemmelavet. Det er vel nok min foretrukne “sauce” i øjeblikket. Tak for kommentar!
Nej synes Ikke det passer til biksemad
Fair nok – saucen kommer dog for sig selv, så man enten kan undlade eller gå all (eller medium) in.