Home Pindemadder En fiks omgang biks på Brasserie Bisous

En fiks omgang biks på Brasserie Bisous

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Der var dømt møde i reservatet, og destinationen var Skovriderkroens Brasserie Bisous. Der var nok at vælge imellem på menukortet, men valget faldt hurtigt på biksemad. I en ikke helt uluksuriøs udgave.

Netop ankommet til bordet og klar til "pynt-selv" seance.

Mødet gik som det skulle, og det skal jeg ikke trække dig med. Og inden jeg ryger direkte i ”biksen”, så skal jeg lade dig vide, at du kan vælge mellem andre klassikere som burger, pariserbøf, røget laks med røræg og sild a la Christiansø-pigen.

Der skal gerne brød til biks - og det kom der også. I glasset? En omgang Pellegrino.

Da ordren var afgivet – til meget venlig og ung tjener – kunne man kort tid efter høre en heftig pisken fra det åbne køkken. Bearnaisesaucen var med andre ord ved at blive til.

Klaret smør til saucen.

Biksen er lavet på oksemørbrad, og den var – med undtagelse af ét stykke – både mør og saftig. Og velsmagende. Dertil et spejlæg, rigelig med kartofler og purløg, men også en skål med rødbeder, som pyntede fint på den royale tallerken.

Således ser Bisous biksen ud med pynt a la rødbeder og bearnaise. I bunden kartofler og oksemørbrad.

Bearnaisesaucen var, som jeg kan lide den – rigelig med syre og estragon. Ikke den tungeste eller fedeste til dato, hvilket passede mig fint, da der var tale om en frokost.

Et godt fif - få en til at distrahere kokken, mens han hælder smør i gryden...

Der var ikke det store fremmøde på Bisous – umiddelbart tror jeg, at stedet trækker flest gæster til aften og ”til weekends”, hvor særligt natklubben, På Kysten, som ofte er et stort tilløbsstykke.

Aflsutning på møde og frokost a la Illy espresso.

Læs mere om Brasserie Bisous her.

Pin It

You may also like

10 comments

jakob 18. januar 2011 - 11:32

Mmm… Det ser lækkert ud! Hvordan er biksen i forhold til en god, hjemmelavet en af slagsen? Den er ikke for avanceret..?

Reply
Nicolai Klingenberg 18. januar 2011 - 11:38

@Jakob: Tværtimod – der er hverken løg, pølser eller andre sager, som jeg i hvert falder kender den som hjemmelavet. Færre ingredienser – og renere smag om du vil. 🙂

Reply
Claes 18. januar 2011 - 20:49

Mmmm – ser lækkert ud. Nu skal du vist ekstra op på løwebåndet efter den lækre smør-baserede sovs. 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 18. januar 2011 - 20:52

@Claes: TO dage uden løb. Det er ikke helt godt… 😉

Reply
Christopher 18. januar 2011 - 22:28

Det ser ikke helt dårligt ud 😉

Reply
Nicolai Klingenberg 18. januar 2011 - 22:47

@Christopher: Du ser helt korrekt! 🙂

Reply
Steffen 19. januar 2011 - 11:17

Ser lækkert ud, men for min skyld måtte han godt spare kræfterne og lade sovsen blive køkkenet.

Reply
Nicolai Klingenberg 19. januar 2011 - 14:53

@Steffen: Du er ikke glad for bearnaise? Hm. Det er en smagssag – og den smager sjældent ens, hvis den er hjemmelavet. Det er vel nok min foretrukne “sauce” i øjeblikket. Tak for kommentar!

Reply
Steffen 19. januar 2011 - 19:12

Nej synes Ikke det passer til biksemad

Reply
Nicolai Klingenberg 19. januar 2011 - 21:39

Fair nok – saucen kommer dog for sig selv, så man enten kan undlade eller gå all (eller medium) in.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk