Home Pindemadder Tre gode retter – og en kaffe – på Restaurant Oubæk

Tre gode retter – og en kaffe – på Restaurant Oubæk

by Nicolai Klingenberg

Er der noget som et reelt måltid mad, der består af simple sager, men som smager af kvalitet fra start til slut? Det skulle da lige være en kop kaffe at slutte af på. Og god service. Samt en fornuftig pris.

Til manden med paraplyen: Ind med dig. Det er det hele værd.

Turen gik til Store Kongensgade 52 i City for et par dage siden. Regnen stod ned, temperaturen var lige så sexet som en kvinde med strømper i sandaler, men et par hundrede meter fra den parkerede bil, ventede et refugium i form af Restaurant Oubæk. Jeg har ikke tidligere indtaget noget a la Oubæk, men rygterne om en særlig bearnaise (jeg skriver saucen på den simple måde i dagens anledning) havde længe ligget og småsimret i baghovedet.

Vi ankom tidligt. Klokken 18. Men vi var ikke de første. Og langt fra de sidste. Jeg var positivt overrasket over, at der var gang i både tallerkener og køkken på en dødssyg torsdag, og at flere at gæsterne valgte at vælge den store pakke med menu. Og vin menu. Grundet automobilets venten, undlod vi dog at indtage alkohol og røg i stedet på ”Champagne for alkoholikere” i form af vand med blid brus.

Der samtales blandt personalet - og en halv time efter, var der i øvrigt fuldt hus...

Menukortet? Det er pænt. Og der er nok at vælge i mellem, men vi var sendt i byen grundet en spisemulighed med flad pris som omdrejningspunkt. Og den oplevelse er i øvrigt gældende fra i dag. Menuen består – og bestod – således af tre retter. Og kaffen fra overskriften.

Vil du se de andre sager, skal du bare trykke på fotoet.

Først ankomne til bordet var en svamperavioli med skum af tørrede svampe, og som serviceoplysning kan det videregives, at skummet opstår, når man blender de tørrede svampe med mælk og fløde, som peppes op med salt, peber og lidt citron. Man topper dernæst skummet af fra blenderen, og pynter de herlige raviolier, som også byder på svampe (indeni så klart) og svampe på siden. Der tilsættes hakket persille, og således nød vi en forret med lidt toner af efterår. Lidt mere persille, som bryder fint, er velkomment fremover ifølge mine smagsnoter. Men i den grad en vellykket forret.

Skumfest feat. svamperavioli.

Hovedretten er en klassiker. Vi kender den alle, den fås stort set over alt, men alligevel kan den være så forskellig fra sted til sted. Vi taler om bøf (nogle vil skrive boeuf) bearnaise. Hos Oubæk er bøffen af entrecote, og den blev serveret, som jeg kan lide den – rare. Der blev dog ikke spurgt til, hvorledes vi ønskede bøfferne, så er du ikke til rare, skal du råbe vagt i gevær – eller ”Bøffen skal medium/well done”. Kødstykket var mørt, manglede ikke fedt, men til gengæld penslet med lidt sky af kød. Størrelsen var ej heller skræmmende – ej i underkanten og ej heller i overkanten.

Rød bøf med fritter, en let og skarp salt. Husk at angive, hvordan du vil have din bøf.

Bearnaisen. Den kommer vi ikke udenom. Lige såvel som entrecoteen er penslet med kødsky, så er der hældt lidt af denne sky i bearnaisen. Det giver selvsagt lidt smag af kød, og farven er ej heller så gul som vanlig bearnaise (men hvad er vanlig bearnaise i øvrigt i dag?). I øvrigt en let salat, som jeg skyder på, har været vendt i en olie-eddike dressing af en slags. Skarp, uden på nogen måde at være ubehagelig.

Bearnaisen - feat. kødsky.

Desserten – ligeledes en klassiker i form af crème brûlée. Med en krølle på vaniljehalen. Serveret i højt sylteglas, hvilket gjorde sagen ”højere” end den var rund og flad og dermed med flere forskellige substanser. Fra den mere faste i toppen under det brændte sukker til det mere flydende længere mod bunden. Absolut lækkert. På siden en kugle passionsfrugtsorbet, som var godt spottet til den søde creme b (det hedder den blandt venner).

Creme brulee, passionsfrugtssorbet og et lille udsnit af mine noter.

Afslutningsvis en kop kaffe, som afsluttede en skøn seance. Her spiser vi what-you-see-is-what-you-get, og hvor det mest outrerede på vores menu var en skum. Betragt stedet som en bistro, hvor der er god stemning, kyndigt personale (bordet ved siden af vidste en del om en vin og spurgte interesseret ind, hvilket kun gjorde tjeneren begesjtret) og mulighed for at spise på to seatings: Fra klokken 18 til 20 – og fra klokken 20.15 og frem.

En takkeskrivelse.

Er du blevet sulten? Så kig forbi Greed – de giver dig mulighed for at opleve ovenstående til en let nedsat pris i en kortere periode. Du er dog også velkommen efterfølgende – så er prisen dog en lidt anden.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk