Home Pindemadder På visit i Slotskælderen med VICE

På visit i Slotskælderen med VICE

by Nicolai Klingenberg

Det handler om frokost i dag – og selvom jeg gerne ville tage æren for videoen, så er det ikke mig, der står bag den. Det er derimod magasinet Vice, som har været på visit hos restaurant Slotskælderen. Et sted, jeg har besøgt en gang, men som jeg husker som værende hyggeligt – og med god spise.

Der samtales over mad og drikke – om hvad kan du se i dagens video…

Vice har vagt at fokusere på nordisk håndværk, som på trods af talrige årtier og måske endda århundreder har haft svingende popularitet. For tiden er smørrebrødet dog i fokus mange steder, og det faktum, at smørrebrødet kunne have lidt døden er vist ikke længere hverken frygt eller fakta.

Klassisk, dansk smørrebrød

I videoen går turen som sagt til Slotskælderen, hvor man i årtier har serveret smørrebrød for gud og hvermand. Bogstaveligt talt. Næsten da. Det er den anden film i serien, og vi skal møde Frank Due, som har været på matriklen siden han var 21 år. Med al respekt vil jeg gætte på, at han i hvert faldt har været der i 10 år. Plus det løse…

 

Nå, men som du kunne se, så slår man et slag for det klassiske, hvor man holder sig til “det originale”. Og Slotskælderen mener, at de er blandt de få i hovedstaden, som stadig serverer kogte, syltede sild. Skulle du lægge vejen forbi Slotskælderen – eller en anden frokostrestaurant – vil jeg bakke op om et budskab, jeg har hørt andetsteds: Lad være med altid – eller udelukkende – at vælge det ultraklassiske. En fiskefilet kender du, men er der sylte eller en anden hjemmelavet specialitet på programmet, så prøv dem. Der er ofte tale om smagsnuancer, du ikke få til hverdag.

Frank Due – indehaver af Slotskælderen. Og parat til at stikke dig et par flade så at sige…

Glad for mad? Så læs flere artikler i kategorien pindemadder her <–

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk