Home Pindemadder På visit i Slotskælderen med VICE

På visit i Slotskælderen med VICE

written by Nicolai Klingenberg 21. oktober 2012
Pin It

Det handler om frokost i dag – og selvom jeg gerne ville tage æren for videoen, så er det ikke mig, der står bag den. Det er derimod magasinet Vice, som har været på visit hos restaurant Slotskælderen. Et sted, jeg har besøgt en gang, men som jeg husker som værende hyggeligt – og med god spise.

Der samtales over mad og drikke – om hvad kan du se i dagens video…

Vice har vagt at fokusere på nordisk håndværk, som på trods af talrige årtier og måske endda århundreder har haft svingende popularitet. For tiden er smørrebrødet dog i fokus mange steder, og det faktum, at smørrebrødet kunne have lidt døden er vist ikke længere hverken frygt eller fakta.

Klassisk, dansk smørrebrød

I videoen går turen som sagt til Slotskælderen, hvor man i årtier har serveret smørrebrød for gud og hvermand. Bogstaveligt talt. Næsten da. Det er den anden film i serien, og vi skal møde Frank Due, som har været på matriklen siden han var 21 år. Med al respekt vil jeg gætte på, at han i hvert faldt har været der i 10 år. Plus det løse…

 

Nå, men som du kunne se, så slår man et slag for det klassiske, hvor man holder sig til “det originale”. Og Slotskælderen mener, at de er blandt de få i hovedstaden, som stadig serverer kogte, syltede sild. Skulle du lægge vejen forbi Slotskælderen – eller en anden frokostrestaurant – vil jeg bakke op om et budskab, jeg har hørt andetsteds: Lad være med altid – eller udelukkende – at vælge det ultraklassiske. En fiskefilet kender du, men er der sylte eller en anden hjemmelavet specialitet på programmet, så prøv dem. Der er ofte tale om smagsnuancer, du ikke få til hverdag.

Frank Due – indehaver af Slotskælderen. Og parat til at stikke dig et par flade så at sige…

Glad for mad? Så læs flere artikler i kategorien pindemadder her <–

Pin It

You may also like