Home PindemadderBobler Jeff Koons i samarbejde med Dom Pérignon

Jeff Koons i samarbejde med Dom Pérignon

by Nicolai Klingenberg

Der sker ting og sager i kældrene hos champagnehusene. Man lancerer selvsagt årgangschampagne, man forsøger sig med sukkerfrit indhold, store flasker eller måske et sponsorship. Hos Dom Pérignon har man valgt at være kunstnerisk. Der er med andre ord budt op til dans med Jeff Koons.

Smil. Hele vejen til banken.

Smil. Hele vejen til banken.

Med lidt god vilje kan man kalde champagne for kunst. Naturen før selvsagt sit til den endelig smag, men der trylles også, når kældermesteren kaster sig ud i en produktion. Der skal smages. Ventes. Tilsættes. Og smages igen. Hos Dom Pérignon hedder kældermesteren – eller Chef de cave om man vil, Richard Geoffroy, og han var på pletten i New York i sidste måned, da Koons og en række kendisser afslørede resultatet af partnerskabet mellem Pérignon og Koons.

Kunstneren og kældermesteren

Kunstneren og kældermesteren

Skal du med til festen? Så kig med herunder, hvor noget tyder på, at champagne ad libitum ikke er en skrøne.

Og hvad er der så skabt? En særlig gaveæske. Faktisk to. Og et kabinet, som vi vender tilbage til senere. Det, du kan drikke, er en Dom Pérignon Rosé 2003 og en Blanc 2004. Så fik vi det på plads. Gaveæsken er skabt af Jeff Koons, som lod sig inspirere af en figur, der kan spores omtrent 25.000 år tilbage i tiden. Navnet på denne olding er “Venus af Willendorf”.

Det var et af de arrangementer, jeg gerne havde deltaget i. Endda med videokamera.

Det var et af de arrangementer, jeg gerne havde deltaget i. Endda med videokamera.

Boksen er signeret af Koons, mens flaskerne er blevet folieret. Dog tror jeg, der er tale om en printet signatur og ikke en håndskrevet. Det er ikke til at sige, hvor mange eksemplarer, der er lavet, men jeg tror, at et køb vil være som “money in the bank” på længere sigt. Det samme gør sig dog også gældende for vintagechampagne i almindelighed. Husk dog, at flaskerne bør opbevares korrekt: Liggende, i mørke og gerne ved kældertemperatur.

Jeg får virkelig lyst til at røre

Jeg får virkelig lyst til at røre. Og smage.

Koons har også rodet med kunstneriske figurer, som han pakkede ind i serien Antiquity. Her er der tale om store, skinnende, kulørte og metalliske figurer. Runde former i øvrigt – og frække farver. Og rent visuelt indbyder de til berøring – i hvert fald, når jeg ser dem. Værkerne kaldes Valloon Venus, og dette fænomen er også trukket ind i Dom Pérignon samarbejdet. Hvorledes? Ved at producere 650 særlige kabinetter, som kan rumme en flaske Dom Pérignon. En kostelig affære? Jo da. 15.000 Euro. Plus moms.

Om muligt et af klodens dyreste "ballondyr". Men til gengæld fiser luften heller ikke ud.

Om muligt et af klodens dyreste “ballondyr”. Men til gengæld fiser luften heller ikke ud.

Prisen er langt lavere end et “vanligt” Koons værk, men i og med der er 650 eksemplarer i spil, skal jeg ikke kunne gisne om, hvorvidt der bliver tale om en brandgod investering. Sagen er trods alt masseproduceret. Men til gengæld får du et Koons værk for omtrent 125.000 kroner. Personligt synes jeg kabinettet ser svært lækkert ud. Herunder får du endnu en video, hvor Koons og kældermesteren taler ud.Du kan blive beruset med My Pleasure på Facebook lige her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk