Home Pindemadder Thomas Herman om brændt hø, Mandela og spisetendenser

Thomas Herman om brændt hø, Mandela og spisetendenser

by Nicolai Klingenberg

Tag godt imod Thomas Herman. Det handler om en ny tjans hos Summerbird, en nem opskrift, tendenser hos danskerne udi råvarer, men også at hø faktisk er… noget hø. Har Thomas Herman planer om en restaurant…? Det svarer han måske på i dette herlige interview.

Thomas – du kan et og andet med potter og pander, men hvad arbejder du konkret med for tiden?
– For tiden er jeg ret involveret i Summerbird, da vi er ved at konvertere alt over til økologisk. Dette er et stort projekt, hvor vi praktisk talt starter forfra. Desuden laver jeg jo en del TV, holder foredrag, og så er jeg ved at skrive en ny kogebog. Og hvem ved.. måske fifler jeg en smule med restaurationsplaner.

Din rolle hos Summerbird – hvad drejer det sig om?
– Jeg hader titler, så derfor har jeg ingen titel her, men på kontrakten står der vist enten gastronomisk direktør eller kreativ direktør…

Dagens mand på My Pleasure: Thomas Herman

Dagens mand på My Pleasure: Thomas Herman

Du var aktuel i tv med “Mit livs måltid” – hvad ville dit eget “livs måltid” bestå af?
– Mad er lig med følelser for mig, og jeg kan have mange livretter. Min livret er oftest præcis det, jeg har lyst til at spise den dag, jeg spiser det. Dog må jeg tilføje, at jeg er uhyggelig glad for min mors tarteletter med høns i asparges, så mon ikke det ville være en fortolkning af denne ret…

Hvem vil du gerne kreere et måltid tid, som ikke længere er levende?
– Helt klar Mandela – mest fordi han har haft et vanvittigt liv, og han i den grad har gjort en forskel for hele verden.

Når det kommer til spise og råvarer, hvad mener du så, at danskerne kunne blive bedre til?
– Danskerne begynder at tage økologi og råvarer fra nær miljøet mere seriøst, hvilket er ret stort. Desuden er vi blevet mere beviste om sundhed, og hvilke betydninger ordentlig mad har for vores helbred. Der er langt endnu, men det går den rigtige vej..

At handle lokalt er slet ikke dumt. Og det må gerne være økologisk...

At handle lokalt er slet ikke dumt. Og det må gerne være økologisk…

En overset råvare? Og hvorfor?
– Typisk er de ureelle kødstykker ikke så populære, men for eksempel er oksehaler ret overset, da det i den grad er et af de mest velsmagende stykker kød, der findes. Dog kan den manglende popularitet omkring de ureelle udskæringer nok hænge sammen med, at de er ret omstændige og tidskrævende at tilberede.

En af Hermans kogebøger. For tiden pusler han med en kogebog til de mindste

En af Hermans kogebøger. For tiden pusler han med en kogebog til de mindste

Og en overvurderet råvare?
– Brændt hø… I den grad brændt hø! Det smager bare støvet, bitter og tørt. Meeeeeeeen det er sgu ret populært i disse ny nordiske tider.

Kunne du give os verdens nemmeste opskrift på et middagsmåltid?
– Oh yes! Denne er fra min singeltid – og det tager 12 minutter at lave retten.
* Sæt pasta over i kogende, saltet vand og kog i 12 minutter.
* Skær en god chorizo i skiver, og rist skiverne forsigtigt i en gryde.
* Blend et glas soltørrede tomater i olie.
* Afdryp herefter pastaen, og kom den tilbage i gryden, vend den sammen med chorizo, pure af soltørrede tomater og smag til med knust sort peber.
* Drys det hele med ruccola, frisk basilikum og høvlet parmesan..

Hvad tror du, der kommer til at præge den danske restaurationsscene i det kommende år?
– Jeg håber, at man tager økologi mere seriøst, da det ikke kun drejer sig om smag og sundhed, men at det i den grad også drejer sig om klima.. Desuden tror jeg, at grillrestauranter (som Restaurant Kul) vil dukke frem..

Steder som Restaurant Kul tror Herman på. Foto: Fra Kul's Facebook side

Steder som Restaurant Kul tror Herman på. Foto: Fra Kul’s Facebook side

Tre hurtige til Thomas Herman:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Det var med Mads Langer, fordi han er et fantastisk menneske og en enormt talentfuld musiker. Ellers har det været med min familie juleaften – egentlig blot fordi det er fantastisk, når alle, man elsker, er samlet omkring et bord.

Hvilket ur sidder der på dit håndled?
– Jeg bruger ikke ur. Det har man jo i sin telefon 😉

Hvad drømmer du om for tiden?
– Jeg drømmer lidt om, at der i stedet for 24 timer var 30 timer i døgnet. Ej, jeg drømmer om, at jeg ville få tid til at skrive min børnekogebog færdig, men jeg synes sgu, at dagene går hurtigt..

Bliv ven med My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk