Home Pindemadder Gør hverdagen til en fest – få tre flade på Restaurant Bæst

Gør hverdagen til en fest – få tre flade på Restaurant Bæst

by Nicolai Klingenberg
Pin It

I sidste uge skulle min kæreste og jeg ud at muntre os en hverdagsaften i selskab med et andet vennepar. En dobbeltdate vil nogen kalde det. Andre vil kalde det en parmiddag, og begge dele lyder lidt skørt og “sat”, så jeg vil blot mene, at vi var ude at spise. Det foregik på Nørrebro, hvor Restaurant Bæst ligger. Kom du med ind til bordet.

Ser der tomt ud? Så bare vent til du kommer med ind. Der er også meget hyggeligere...

Ser der tomt ud? Så bare vent til du kommer med ind. Der er også meget hyggeligere…

Jeg må understrege med det samme at begge par var i automobil, hvorfor der – imod al forventning og med en let skuffelse fra min side – ikke blev nydt alkohol denne aften. Men skidt pyt. Vand med bobler skal også prøves, og det blev det så sandlig. Og sikke et fremmøde på denne svært hyggelige restaurant. Fulde huse, fuld bar, travlhed og venligt personale. Vi fik i øvrigt en rundbord.

Menuen...

Menuen…

Jeg vil gerne have love at copy+paste et par ord Restaurant Bæst:
BÆST er en restaurant med lige dele fokus på kød, økologi og etik. Med lige dele nerve og power.
En restaurant, hvor pizzaer laves af lokalt og nænsomt surdejs-gæret mel og bages ved bragende 500 grader i den træfyrede brændeovn fra Napoli. Et sted, hvor mozzarella laves på lokal, økologisk mælk og formes i hånden – hver morgen. Hvor charcuteri er noget, vi selv laver på det bedste økologiske svinekød, vi har opstøvet i Danmark, ja, måske Europa. Et sted, hvor du kan svinge forbi til en hurtig bid, blive hængende blandt salamier og skinker eller nappe en Negroni i baren. BÆST – Et sted på Nørrebro, hvor økologi er til at betale; vi laver jo det hele fra bunden.

Gæster...

Gæster…

Omend jeg hverken er selvudnævnt øko-mand eller überkrukket, når det kommer til mine råvarers bagland, så er det noget, der kan smages – og som jeg går mere og mere op i. Jeg kan godt lide, at Bæst skriver som de gør – det er direkte lækkert, motiverende og med alt andet end en løftet pegefinger, som pådutter os at tage ansvar for dit og dat. Vi skal selvsagt tage ansvar, gå op i dyrevelfærd og ordentlig kvalitet, men når nu det kan gøres så fint som i ovenstående mantra, så bliver det langt mere… ja, spiseligt. Og letfordøjeligt.

En flot besøgt bar

En flot besøgt bar

Som du nok har set, så gør man sig i egne oste hos Bæst. Den første pizza, vi får til bordet, er pyntet med både dild og porre. Disse grønne elementer giver en frisk smag, og de spiller sublimt sammen med den hjemmegjorte ost. Skorpen er sprød, og bunden lidt blødere. Jeg ved faktisk ikke, om den skulle være knassprød, men jeg er ovenud tilfreds med dette stykke dejs konsistens.

Friske urter, porre og Bæsts egen Burrata ost

Friske urter, porre og Bæsts egen Burrata ost

Omend der er flot besøgt, så har man formået at gøre noget godt ved det lydmæssige indeklima. Eller akustikken om man vil. Og det vil du. Der er intet værre end at sidde i en flot besøgt restaurant, hvor du ingenlunde kan høre, hvad dine nærmeste siger. Det var på ingen vis besværligt denne aften. Det skal nævnes, omend det intet har med maden at gøre.

Et flot kødskab

Et flot kødskab

Så for pokker. Bordet bliver ramt af to pizzaer mere. Den første ser du herunder. Den har ikke samme grønne islæt, som den første, hvilket ret beset kan gøre, at den kan kategoriseres som en anelse mere traditionel, men vi befinder os så absolut i afdelingen for gode pizzaer. Jeg skal gerne afsløre, at jeg bestilte lidt skiveskåret hvidløg i olie på siden, inden pizzaen kom til bordet. Et par lette stænk med hvidløg skader ikke – og overdøver heller ikke.

Pizza med egen Bæsts egen mozarella, semidried tomater og parmaskinke

Pizza med egen Bæsts egen mozarella, semidried tomater og parmaskinke

Den der helt specille bund og skorpe, som – i min verden – kendetegner en god pizza, skal selvsagt findes i dejen, som du kan læse mere om i det “manifest”, jeg postede længere oppe, men det ovnen med den høje temperatur og fyringsmetoden spiller angiveligt også en væsentlig rolle. Skal du lige se ovnen og et par gutter, som mestrer den? Alle tiders.

Ildsted

Ildsted

Pizza nummer tre er også en smule utraditionel og en jomfrurejse på mit cv udi pizzaoplevelser. Her er det blandt andet grønkålen og østershattene, der overrasker (positivt), og den grove kål giver lidt ekstra at tygge på, men det er faktisk svampene, der har den mest dominerende smag. Det er ikke blot endnu en overraskelse, men også endnu en velsmagende anretning.

"Den med grønkål, østershatte, pancetta og Bæsts egen mascarpone"

“Den med grønkål, østershatte, pancetta og Bæsts egen mascarpone”

Generelt set handler det om få og forholdsvis simple ingredienser, som til gengæld er af fin og velsmagende kvalitet. At man ydermere drysser pizzaen med en lækker art salt før servering giver kun et ekstra fint, delikat pift til spisen. Jeg kan i øvrigt berette, at der også diskes op med drinks, vin og særlige happenings hos Bæst.

mde

Løft armen, hvis I laver gode pizzaer…

Du kan læse mere om Restaurant Bæst på deres hjemmeside her

My Pleasure bager døgnet rundt her

 

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk