Home Ure Longines Heritage 1969 – en hyldest til de glade 60’ere

Longines Heritage 1969 – en hyldest til de glade 60’ere

by Nicolai Klingenberg

Velkommen tilbage i tiden! Vi er havnet i de tossede 60’ere, hvor form, farve og sind levede sit eget liv med afstikkere til det psykedeliske, bevidsthedsudvidende og flippede. Har jeg hørt. Jeg var nemlig ikke i live dengang, men jeg har hørt et og andet. Og set en hel del. Selv i urbranchen blev det skejet ud hist og pist – nye kasseformer, tossede skiver og funky urremme.

Voila! Dagens ur.

Voila! Dagens ur.

I dag skal vi dog se på en knapt så skør hyldestmodel fra Logines, som trækker spor tilbage til de sene 1960’ere, og dagens ur hører ganske passende hjemme i Longines’ Heritage kollektion. Faconen er ikke klassisk rund, men pudeformet og jeg tilstår gerne, at den facon tiltaler mig i langt højere grad end for eksempel en elipseformet urkasse.

Da en lignende model blev præsenteret i de førnævnte tressere, var det muligt at vælge mellem tre materialer – stål, guldbelagt stål og 18 karat guld til ham med den store portemonnæ. Anno 2016 har man valgt at begrænse materialet til udelukkende at omfatte stål.

Sådan så den ud i 60'erne. Logoet har ændret sig en smule, men det er nemt at se ligheden mellem dengang og nu

Sådan så den ud i 60’erne. Logoet har ændret sig en smule, men det er nemt at se ligheden mellem dengang og nu

 

Spørger du mig, kunne Don Draper nemt have båret et Longines Heritage 1969 i Mad Men…

Du får desuden en urskive med et børstet sølvfarvet look, hvorpå der er lagt rødguldsfarvede timemarkeringer, ditto visere (tre styk endda) samt en kæk datoplacering mellem klokken fire og fem markeringen.

Close-up af den elegante skive

Close-up af den elegante skive

I pressesmeddelelsen lyder det, at Longines Heritage 1969 udmærker sig ved at passe til ham såvel som hende, og det må Longines fint mene, men jeg holder nu på, at der er tale om et ur til mænd, omend målene på 36 x 36 millimeter ikke vil virke for stort på ham eller hende. Uret er monteret på en sort læderrem med hvide syninger – spændet skulle være af den traditionelle slags og altså ikke et foldespænde. Værket er mekanisk og med automatisk optræk og har en power-reserve på 64 timer. Prisen? Jeg har fundet en i dollars og den lyder på 2.050 dollars. Hertil skal der lægges lidt afgifter og moms, så er højere end i Amerika. Du kan i øvrigt holde vejret eller brug en snorkel, mens du har uret på og nå ned til 30 meter.

Og således blev det i 2016

Og således blev det i 2016

Prøv det nye Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk