Home Pindemadder Meyers mad til døren – og dine gæster til bordet

Meyers mad til døren – og dine gæster til bordet

by Nicolai Klingenberg

Kender du det der med at skulle have gæster? Det er alle tiders ikke? I vores lille familie gæster gæster os ofte. Det behøver ikke at være noget storslået, men det at ses ansigt til ansigt (eller face to face, som man siger i Egypten), vægter højt. Og setup’et kan være forskelligt: Kaffe & kage, vin og snacks eller middag. Om det sidste skal denne historie handle lidt om.

Skal det bare varmes i kasserne på komfuret? Ikke helt. Men tæt på

Skal det bare varmes i kasserne på komfuret? Ikke helt. Men tæt på

Jeg tilstår, at jeg i den grad værdsætter god mad, og den gode mad bliver også gerne indtaget ude. Jeg er med andre ord ikke drøndygtig i et køkken. Jeg kan, når det skal være, men af og til springer jeg til en lidt nemmere og måske også bedre løsning. Jeg har i øvrigt en gang sauce bearnaise fra bunden, som desværre skilte i sidste øjeblik, og selvom det faktum er en kende internt, så skal jeg heller ikke trætte dig med den svada her.

Nå. Vi skal tilbage til sidste uge. Fem rare mennesker skal på besøg. Vi havde en herlig dialog tråd kørende, hvori buddene gik på en omgang sammenskud af en art, men det endte med at blive mad udefra. Men ikke så noget pizzapjat.

Egen anretning - før tilførelse af lækker creme

Egen anretning – før tilførelse af lækker creme

Ganske belejligt var jeg kort tid forinden i dialog med min ven fra grundskolen. Han hedder Carl Johan, og han havde en flot idé til en god spise fra hans arbejdsplads, Meyers Køkken. Navnet? Meyers Mad til døren. Her kan jeg så tilføje et “…og gæsterne”.

Konceptet er simpelt. Du smutter forbi en hjemmeside, du ser månedens menu, som består af to retter (dessert kan tilkøbes, dit lille sukkerøre), og hefter vælger du, hvor mange kuverter, du skal bruge. Du skal minimum bestille til fire personer – så ved du det. Maden bliver hernæst leveret til dig om fredagen mellem klokken 8 og 16. Jeg tror faktisk, du også kan få den leveret til din arbejdsplads, så du kan tage den med hjem. Herefter? Der skal du bare anrette sagerne. Efter du har varmet dem. Og skåret kødet ud. Og det giver mening.

Velhængt kalvetykstegsfilet stegt med enebær og salvie, glaserede rødbeder, kartoffelkompot med bagt græskar og Vesterhavsost og kalvesky med solbæreddike og honning (citat: Meyersmad.dk)

Velhængt kalvetykstegsfilet stegt med enebær og salvie, glaserede rødbeder, kartoffelkompot med bagt græskar og Vesterhavsost og kalvesky med solbæreddike og honning (citat: Meyersmad.dk)

Det giver mening fordi, der lynhurtigt kan gå “Buffet-Ulla” i en færdig pakke, men i vort tilfælde, skulle vi gøre en lille, men hyggelig indsats. Kødet skulle varmes, skæres ud, kammuslingerne skulle anrettes og cremen af danske rodfrugter skulle lunes. Det er helt i orden. Det smager på sin vis mere hjemmegjort på den måde.

Hånden på hjertet, så er det en nem måde at invitere til middag på. En gastrogøj M/K vil angiveligt korse sig, men i mit tilfælde slap jeg for at hitte på en menu, købe ind flere forskellige steder og tage hjem og begynde fra bunden. Og så vil jeg mene, at prisen er på et niveau, hvor der ikke er langt mellem egne indkøb og det leverede setup. Prisen? 195 kroner pr. kuvert.

Men hvad I så at spise, tænker du måske. Det skal jeg skrive dig (her har jeg været så fræk at indsætte menuen direkte fra Meyers hjemmeside – blot så du ikke tror, at det er Meyer-himself, der har stjålet ordlyden fra My Pleasure.

Forret
Rimmet kammusling med fyldig creme af danske efterårsrødder, knas af hasselnødder i sojavinaigrette og urter

Kammuslinger med salturt. Eller sal-turt.

Kammuslinger med salturt. Eller sal-turt.

Hovedret
Velhængt kalvetykstegsfilet stegt med enebær og salvie, glaserede rødbeder, kartoffelkompot med bagt græskar og Vesterhavsost og kalvesky med solbæreddike og honning.

Den velhængte med flot tilbehør, som er årstidsrelateret

Den velhængte med flot tilbehør, som er årstidsrelateret

Dessert
Karameltærte serveret med brændt pære, drys af ristede boghvedekerner og hvid chokolade

Desserten - jeg er faktisk bange for, at vi glemte pærestykkerne. Min fejl.

Desserten – jeg er faktisk bange for, at vi glemte pærestykkerne. Min fejl.

Som et morsomt indspark kan jeg nævne, at du kan agere spørgefugl overfor gæsterne, når de spørger til “de grønne sager”, der ligger ved kammuslingerne. Der er tale om salturt, men hvis du benævner dem sal-turt, kan du med lethed skabe morskab omkring bordet.

Var det godt? Det kan du tro. Nu er kammuslinger dog ikke det festligste væsen at se på, men jeg skal love dig, at både smag, friskhed og mængde var aldeles flot. Den velhængte okse var mør, saftig og de anbefaldede tilberedningstider stemte overens med det forventede resultat (hvad kødet angik, så hældte jeg til den nedre del af den anbefalede opvarmningstid, da jeg bryder mig bedst om rødt kød). Desserten? Den var fin. Men forvent ikke noget overdådigt og stort. Personligt ville jeg nok finde en flot tærte frem fra fryseren i stedet. Men det er bare mig. Dette nævner jeg, da desserten ikke følger med, men er noget, der kan tilkøbes.

Er du sulten? Jeg forstår dig. Find en dato, inviter et par rare gæster, og bestil din egen menu hos Meyers Køkken her

My Pleaure byder på sal-turt her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk