Home Ure Longines Record – downsizing i guld med spektakulær, blå urskive

Longines Record – downsizing i guld med spektakulær, blå urskive

by Nicolai Klingenberg

Longines Record – rundt om en gammel model i nye klæder

Er du klar på et nydeligt bud på et ur, der kombinerer en klassisk elegance med et COSC-certificeret mekanisk urværk med automatisk optræk (kort fortalt betyder det “bare”, at uret er vældig præcist)? Alle tiders – det forholder sig nemlig sådan at Longines netop har lanceret lidt flot, nyt under navnet Longines Record.

Longines Record

Der har vi den – Longines Record anno 2018 med særlig urskive, som kun fås, hvis du vælger en urkasse af 18 karat guld

Longines har ganske længe slået sig på deres flotte arv (se for eksempel denne limiterede Longines Flagship model, jeg skrev om sidste år), og i denne historie bliver vi i hyldestens tegn så at sige.

Netop det førnævnte faktum med den krævende præcisions-certificeret er noget, man skilter med, hvorfor der står “chronometer” på selve urskiven. Og det var faktisk urskiven, der fik mig til at spærre øjnene op – den blå variant vel at mærke.

Longines Record 2018

I en variant med lys urskive – dog stadig med guld i spil

Jeg har taget mig selv i at vende tilbage til de blå urskiver, da de gør noget ganske særligt visuelt for mig – det giver et ganske særligt “spil” på urskiven, og jeg kan garantere at “Sunray blue” kuløren, som Longines har døbt farven på Longines Record, ikke er nogen undtagelse.

Longines Record 2018

På ædelt træ og med genskin.

Dog skal du vide, at den farve urskive kun fås i de nye modeller, der er lavet af 18 karat guld. De andre “nye” har lyse urskiver – forvent hvid, sølv eller sort. Og så er der faktisk også lave en hel varianter til kvinderne.

Endnu et plus? Remmen til Longines Record med Sunray blue urskive er også blå. Matchy-mactchy du ved. Ydermere er der glasbagkasse, så du kan kigge på værket som er testet og godkendt af Swiss Official Chronometer Testing Institute.

Longines Record 2018

I stål – og et strejf af guld

Slutteligt glæder jeg mig over, at størrelsen på min favorit i den nye Longines Record lancering måler 38,5 millimeter. Det er klædeligt og klassisk. Man kunne sågar spekulere i, om de lidt mindre ure står overfor en renæssance. Du kan dog få en model, der måler 40 millimeter, men den er ikke af guld – og den har ikke den blå urskive.

Longines Record 2018

På ren baggrund

Omend historien ender her, kan du med lethed læsere videre i urkategorien, som rummer lige omtrent 400 artikler, som du finder her

Facebook er oprettet her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk