Home Ure Omega Speedmaster Apollo 11 – og et par andre nyheder anno 2019

Omega Speedmaster Apollo 11 – og et par andre nyheder anno 2019

by Nicolai Klingenberg

Omega Speedmaster Apollo 11 – der er guld på månen

I dag tog jeg op i en kran for at se på nogle nye armbåndsure. Det var alle tiders, kan jeg godt fortælle dig. Fælles for alle urene er i øvrigt, at de kommer fra Omega. Og lad komme direkte til nogle af de udvalgte løjer.

Omega Speedmaster Apollo 11

Dagens højdepunkt: Omega Speedmaster Apollo 11 af guld – men ikke en hvilken som helst slags guld…

De første to modeller bærer begge modelnavnet Speedmaster, og selvom modellen langt fra er den ældste i sortimentet, så er det unægteligt en uundgåelig model. Du ved måske, at uret var med på månen i 1969. Det er 50 år siden, og det bliver selvsagt fejret. Det er langt fra første gang, at modellen er blevet hyldet i en særlig udgave – og denne gang er begge modeller limiterede.

Omega Speedmaster Apollo 11

Stål og med astronaut aka Buzz Aldrin

De viste modeller måler begge 42 millimeter, og så skal du vide, at man har haft et hold af ædelmetalseksperter i spil for at udvikle en særlig glød og legering af guldet. Navnet? 18K Moonshine gold. En eftersigende nøje udvalgt blanding af guld, kobber, sølv og palladium giver en særlig glød, der oven i købet skulle falme mindre end traditionelt guld. Personligt kan jeg dog godt lide den patering, men den massive guldmodel har dog allerede et vellykket vintage look over sig.

Stålbagkassen

Buzz Aldrin var den første, der bar et armbåndsur på månen, og dermed blev Omega Speedmaster en tidsangivende legende så at sige. Anno 2019 er selve urskiven på Omega Speedmaster Apollo 11 også af 18 karat guld, hvilket der blivet skiltet med i form af betegnelsen AU750. AU er i øvrigt kort for Auris – og Auris er guld på latin. Tak til lektor Blomme.

Omega Speedmaster Apollo 11

Kan du ane AU750 på urskiven omkring midten? Ellers kan du blot godte dig over den flotte lynette.

Jeg faldt i øvrigt over en Omega Speedmaster i guld fra 1969, som er udgangspunktet for hyldestmodellen. Den “gamle” har et andet værk og en diameter på 41 millimeter – til gengæld er det til salg for over 400.000 kroner. Som jeg husker det, er den nye model prissat til lidt over 250.000 kroner…

Der blev oprindelig lavet 1.014 eksemplarer af modellen med den karakteristiske guldmodel med rødlig lynette, hvoraf en del blev givet til astronauterne ved en middag i Houston, som Omega holdt for at fejre den succesfulde månetur. Derefter blev folket tilbudt at købe de resterende modeller.

Har du ikke mod på at bære et Omega Speedmaster Apollo 11 af massivt guld, ser det lidt bedre ud, for Omega har også lanceret en stålmodel (dog med brug af guld i form af en lynette og en viser, som er af PVD behandlet Moonshine gold). Denne variant er limiteret til 6969 eksemplarer, mens guldvarianten er begrænset til 1014 eksemplarer. Guldet skulle i øvrigt være udsolgt allerede.

Begge Speedmaster-modeller ledsages af enorme indpakninger og graveringer med rumrejse-referencer, en lasergraveret Buzz Aldrin på urskiven af stålmodellen og meget, meget mere. Værkerne? De hylder også fortiden. Det var Omegas caliber 321 (i en modificeret udgave), der sad i de Speedmasters, der kom til månen, og i dag hedder hyldest-caliberen 3861.

Omega Speedmaster Apollo 11

En original caliber 321

Omega Speedmaster Apollo 11

Den nye laban

Fra måne til havbund

Er du mere til en tur under vandet, så kan du kigge på den legendariske Seamaster Diver 300M, som rundede 25 år sidste år. Nu fås dykkeren blandt andet med sort keramik og titanium, sort gummirem og sort keramikspænde. Diameteren på 43,5 millimeter er for stor til min smag, men spring endelig i baljen, hvis du vil.

Omega Semaster 300 2019

Blackie.

Modellen fås også med hvid, keramisk urskive og stållænke, samt en variant af 18 karat Sedna og Cera gold, som jeg godt tør kalde rødguld. Her sparer du i øvrigt 1,5 millmeter i diameter, da de to har en diameter på 42 millimeter.

Omega Seamaster 300 white ceramic

Den hvide

Skal du holde styr på sekunder og minutter, og vil du hurtigt mod havbunden, så tag et kig på chronografmodellen af guld. Den vejer godt til – og er absolut et ur, du får øje på. Højden på urkassen er for høj til min smag og tilsat en diameter på 44 millimeter, springer jeg fra på badebroen. Men hov – knapperne til chronographfunktionen er nu af keramik, og selv følelsen af trykkemekanismen fortjener flotte ord med på vejen: Du fornemmer en gennemarbejdet funktion, der er rar at trykke på.

Omega Semaster 300 gold

Mod havnen…

Med skive-kig

Tid til hele verden

Husker du den nylige artikel om Omega Worldtimer? Hvis ikke finder du den længere nede, men modellen var også at finde i kranen i dag. Absurd flot urskive, og de 43 millimeter gjorde et mindre væsen af sig, end jeg havde ventet. Prisen for en stålvariant ligger i øvrigt på 64.600 kroner – det er fornuftigt.

Omega world timer

Worldtimer – stål med stål

Omega worldtimer steel

På sned

Modellen var kun til stede i stål-med-stål, men jeg ville helst have prøvet den i stål-med-gummi. Det kan angiveligt lade sig gøre hos en forhandler, så afsted med mig…

 

Du kan læse mere om Omega Worldtimer her

Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer – tid til hele verden

 

 

Har du ikke tid til at tage til månen, så sus forbi Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk