Facebook Pinterest YouTube

Et tilbageblik på Champagnesmagningen

Jeg er ikke eventmand, men jeg kan nemt forestille mig, at jeg ikke har samlet folk for sidste gang, eftersom jeg har fået en hel del positive tilkendegivelser efter Champagnesmagningen på Nimb. Og så synes jeg i øvrigt også selv, det var en fornøjelse.

Sidste tale var til konfirmationen i 1993. Med slips, men uden skæg. Og ballade. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Der var dømt udsolgt på kortere tid, end jeg turde drømme om, så det var med en smule sommerfugle i maven og lidt stolthed i stemmen, at jeg bød velkommen til de lidt mere end 70 gæster, der var troppet op til en aften i Nimbs Vinotek.

Samtale, hygge og atmosfære. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

En kort intro fra undertegnede blev efterfulgt af en historisk rejse gennem Champagne ved Jacob Kocemba, der tog os gennem distriktets historie, kalkundergrund og den tykke flaske. Imens kunne vi andre nyde aftenens første glas: Laurent-Perrier Brut. Kocemba tog en kort pause, mens musikken fra Jesper Dupont tog over – live endda. Hvorfor? Jeg tænkte, det ville være rart med hyggelige toner i baggrunden, så folk kunne tale uforstyrret med nye bekendtskaber ved bordet – eller blot med dem, man var kommet med.

Jacob Kocemba om Champagne og historikken herom. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Jeg har nemlig lært et og andet gennem diverse arrangementer, og det har vist sig, at fænomenet pinlig tavshed for alt i verden bør undgås – og den blev altså undgået til punkt og prikke denne aften.

"Jaså? Der kan man bare se..." Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Et massivt skærebræt med groft salt og østers kom til bordet, og blev indtaget på bedste vis (for mit vedkommende). Det blev faktisk til mere end én, da en enkelt valgte at springe over.

Oyster - uden Rolex reference dog. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Musikken tog til, stemningen steg, buffeten blev bragt ind, og min personlige Laurent-Perrier favorit kom til bordet: Rosé’en. En buffet blev ligeledes anrettet og fortæret – svært delikat og Nimb’sk.

Mr. Dupont i hopla. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Og så til sødmen – Demi-Sec og kage, mens musikken igen tog til. Morten Buus fra Laurent-Perrier gav et par ord med på vejen, og senere samme aften blev der trukket lod om en sjældenhed: Laurent-Perrier Grand Siècle Alexandra Rosé anno 1997. En flaske, der blev skabt til et bryllup, som stod for en del år siden – og bruden er datter til en af Laurent-Perrier ejerne.

Præmiekvinden - vundet af Hanne. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Klokken 20.30 var arrangementet sat til at slutte – men vi fortsatte. Der var mulighed for at købe vino og Champagne for egen regning, og det blev der gjort. Nogle tog direkte hjem, andre blev – og vi var nogle, der fortsatte videre ud til torsdagsnattelivet a la København.

Der samtales. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Jeg overnattede med Musse på Nimb Hotel – en oplevelse der selvsagt bliver dokumenteret inden længe. Årsagen var, at vi skulle videre til den legendariske Marbella Club næste morgen.

Sødt med sødt - kagefrækkert og Laurent-Perrier Rosé. Dog ikke den officielle præsentation.

Det skal nævnes, at jeg valgte at kaste mig over et projekt og et arrangement a la ovenstående på grund af flere årsager: Jeg vil gerne blive klogere på Champagne, jeg vil gerne samle folk med samme interesse i den virkelige verden, frem for kun at ”hilse” og føre dialog med folk på bloggen. Og ikke mindst fordi, jeg gerne vil slå et slag for, at Champagne bør drikkes til andet end højtider. Og meget gerne til hverdag – bare en gang i mellem.

Morten fremviser lodtrækningstrofæet... Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Stort tak til alle involverede parter, der gjorde aftenen til en realitet. Og en succes.

Tag-selv-bord - og tag gerne med til din borddame. Foto: Line Bisgaard/LineGry.dk

Du kan se endnu flere billeder fra aftenen her. Du kan også se, hvad Spiseliv.dk’s Sandra fik ud af aftenen på linket her – og Kasper Berholts skrivelse finder du her.

  • http://www.saab.com Iggy

    Super cool. Det må jeg huske at tilmelde mig næste gang. Kocemba kan sit kram. Igx

  • Brian Haagh

    Ser ud til at have være en fantastisk aften, og næste gang er jeg også frisk…hvis jeg er hjemme :-) men kan kun bifalde at du tager dig tid til at arrangere disse aftner.

  • http://bergholt.net/gastronomi Kasper

    Kære Nicolai!

    Jeg havde tidligere på dagen skrevet en lang, rosende kommentar, men den er vist røget i svinget, æv!

    Konklusion: Skøn aften, dejlig atmosfære i modsætning til den ofte lidt kølige, nøgterne stemning, der hersker til smagninger i begyndelsen, de fugtige hænders tid, inden folk ikke spytter så meget ud og snakken begynder at gå.

    Det sociale element fungerede også fremragende — idéen med at binde online og offline sammen er stærk!

    Alt godt,

    Kaseper Bergholt

  • Nicolai Klingenberg

    Tak for rare ord – det varmer! Jeg håber at se jer alle næste gang. :)

  • Philip Bo

    Note til Nicolai: Sørg altid for, at alt der højere oppe end selve slipseknuden skal være HELT skjult af kraven (som skal sidde helt glat). Ellers OK. :)

  • Nicolai Klingenberg

    Korrekt – jeg tror det var lidt sommerfulge i maven og lidt travlhed, der gjorde udfaldet. Men godt spottet PB. :)

  • Philip Bo

    Det er også helt forståeligt, det var også bare en lille note hvis nu du ikke selv havde set det. :)