Home Bobler Verdens bedste bytter

Verdens bedste bytter

written by Nicolai Klingenberg 3. april 2010
Pin It

Er der noget som godt købmandskab? I det her tilfælde nej. Min far havde fået nys om min Champagneslubren, hvorfor han mente, der var noget i kælderen, der kunne have min interesse.

Da jeg var på en tur til Holland for kort tid siden, faldt mit blik på en flaske Laurent Perrier Cuvée Rose Brut. I lufthavnen vel at mærke.  Jeg slog til, poppede den og fortalte min far om sagen. Og så tog tingene fart”¦

Etiketten, som den ser ud i dag.

Min far havde fået samme flaske, men for 25 år siden. Dengang var han en ungersvend i reklamebranchen, og dengang var branchen ikke kendetegnet ved sort, tøj, sushi og lightprodukter. I hvert fald ikke på billedet. Han modtog gaven – altså Champagnen – i forbindelse med noget jobrelateret, men da han ikke er den store tilhænger af Champagne, har den ligget i kælderen lige siden.

Bureauet hed Lockey N C & K, og nogle vil mene, der er nogle ligheder mellem min far og hans søn.

Og etiketten som den så ud for cirka 25 år siden.

Nå, men da jeg faldt over Laurent Perrier’en i den hollandske lufthavn, spottede jeg noget, jeg ved han kan lide – en ”Jenever”, som han og jeg nød, da vi var på herretur i Holland for et par år siden. Vupti – der blev byttet og nu skal de respektive flasker så nydes på hver sin matrikel. Tror jeg.

En halvstærk sag - Bokma Jonge Graanjenever.

I øvrigt lod jeg mig desuden fortælle, at Simon Spies var stor tilhænger af Laurent Perrier Champagne – dog ikke rosé’en, men derimod Laurent Perrier Prestige Cuvée Grand Siècle.

Lige omkring det år, hvor min far fik rosé'en, havde vi en rød bimmer. Et par rungsted klip-klappere var på fødderne, og min mor var korthåret. Simon Spies kørte i øvrigt BMW M1, som nu er til salg på Bilbasen.dk - prisen er 2.000.000 kroner...

Nu har jeg nydt den første Laurent Perrier, og der var tydelige noter af blandt andet jordbær og en dertilhørende fin fylde. I øvrigt kan jeg anbefale, at du lige skyller dine glas godt af inden, du tager dem i brug – uanset hvor rene, du mener,  de er. Boblerne kommer i den grad til sin ret, når glasset er helt ”friskt” – viden for amatører måske, men ikke desto mindre sandt.

Side om side med 25 år til forskel - den til ventre er i øvrigt tom.

Pin It

You may also like