Home PindemadderBobler Verdens bedste bytter

Verdens bedste bytter

by Nicolai Klingenberg

Er der noget som godt købmandskab? I det her tilfælde nej. Min far havde fået nys om min Champagneslubren, hvorfor han mente, der var noget i kælderen, der kunne have min interesse.

Da jeg var på en tur til Holland for kort tid siden, faldt mit blik på en flaske Laurent Perrier Cuvée Rose Brut. I lufthavnen vel at mærke.  Jeg slog til, poppede den og fortalte min far om sagen. Og så tog tingene fart”¦

Etiketten, som den ser ud i dag.

Min far havde fået samme flaske, men for 25 år siden. Dengang var han en ungersvend i reklamebranchen, og dengang var branchen ikke kendetegnet ved sort, tøj, sushi og lightprodukter. I hvert fald ikke på billedet. Han modtog gaven – altså Champagnen – i forbindelse med noget jobrelateret, men da han ikke er den store tilhænger af Champagne, har den ligget i kælderen lige siden.

Bureauet hed Lockey N C & K, og nogle vil mene, der er nogle ligheder mellem min far og hans søn.

Og etiketten som den så ud for cirka 25 år siden.

Nå, men da jeg faldt over Laurent Perrier’en i den hollandske lufthavn, spottede jeg noget, jeg ved han kan lide – en ”Jenever”, som han og jeg nød, da vi var på herretur i Holland for et par år siden. Vupti – der blev byttet og nu skal de respektive flasker så nydes på hver sin matrikel. Tror jeg.

En halvstærk sag - Bokma Jonge Graanjenever.

I øvrigt lod jeg mig desuden fortælle, at Simon Spies var stor tilhænger af Laurent Perrier Champagne – dog ikke rosé’en, men derimod Laurent Perrier Prestige Cuvée Grand Siècle.

Lige omkring det år, hvor min far fik rosé'en, havde vi en rød bimmer. Et par rungsted klip-klappere var på fødderne, og min mor var korthåret. Simon Spies kørte i øvrigt BMW M1, som nu er til salg på Bilbasen.dk - prisen er 2.000.000 kroner...

Nu har jeg nydt den første Laurent Perrier, og der var tydelige noter af blandt andet jordbær og en dertilhørende fin fylde. I øvrigt kan jeg anbefale, at du lige skyller dine glas godt af inden, du tager dem i brug – uanset hvor rene, du mener,  de er. Boblerne kommer i den grad til sin ret, når glasset er helt ”friskt” – viden for amatører måske, men ikke desto mindre sandt.

Side om side med 25 år til forskel - den til ventre er i øvrigt tom.

You may also like

9 comments

repsak 4. april 2010 - 22:06

………ja tiden går, du gamle,men jeg kan se ,at det må være nogle år siden,du var jo i korte bukser, og vogntøjet havde sorte nummerplader..men mamma så jo også godt ud.dengang!

Reply
Ignaz 6. april 2010 - 08:54

Vidste slet ikke at du fandtes dengang der var sorte medaljer på øserne! Ser man det. Hvad med at du besøgte Spies sommerresidens Villa K(n)ulla? Det er dekadence som forståes. Tjek det ud.

Iggy

Reply
Nicolai Klingenberg 6. april 2010 - 17:42

Mener du ikke Villa Fjolle, Ignaz? Den har jeg set billeder af – og skriver herre gerne et indlæg, hvis nogen har forbindelser…

Reply
Miss Ink 9. april 2010 - 13:11

Jo, selvfølgelig mener han Villa Fjolle! Og mon ikke det sku’ være muligt med dine forbindelser af opstøve en morgenbolledame emeritus, hvis indlægget skal ha’ lidt ekstra kød på?
I øvrigt mener jeg at genkende (Knulla) Ulla som din kære faders borddame. Hun tog senere navneforandring til Liv. Ikke at det hjalp synderligt. “Underliv”…

Men enig, din mor ser vidunderlig ud!

Reply
Klap-klap – så er der læderlap | Med klud, pen, blok og blog 31. maj 2010 - 10:43

[…] fra startfirserne, hvor reklamedagene og kundegaverne var på sit højeste (se mere reklamenostalgi her). M-striber, rund hals og lidt at give af i livet. BMW jakken holder – særligt med patina. Jeg […]

Reply
Mads Windeballe 31. maj 2010 - 16:55

Fantastisk historie..
Elsker den 🙂

Hr.Klingenberg du er en rigtig kræmmer 😀

Reply
Nicolai Klingenberg 31. maj 2010 - 16:57

Nu var det godt nok en bytter med min far, men det fungerer jo også.. :O)

Reply
Q&A til endnu en Champagnekender | Med klud, pen, blok og blog 20. juli 2010 - 11:29

[…] forbindelse med et tidligere indlæg om bobler, som du kan se her kom jeg i kontakt med ”dem”, der står bag Laurent-Perrier i Danmark. De ved ganske givet et og […]

Reply
Champagnepoesi – del III | Med klud, pen, blok og blog 19. oktober 2010 - 09:21

[…] gæret), men drikkes det kunne den. Derudover har flasken en emotionel værdi – hvorfor kan du se her. Anno old days – og dermed uden […]

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.