Home Pindemadder Royal rundede et halvt århundrede

Royal rundede et halvt århundrede

by Nicolai Klingenberg

For 50 år siden – plus et par dage – åbnede klodens første designhotel. Beliggenheden er København, og arkitekten var Arne Jacobsen. Den dag i dag, er hotellet i den grad stadig en realitet, og et af værelserne står i øvrigt som dengang – værelse 606. Se bare et tidligere indlæg her.

50 år - and still standing.

Venner af hotellet, der formelt hedder Radisson Blu Royal Hotel, var inviteret til et retrospektivt kig på historikken, hvilket blandt andet betød, at yndige kvinder var trukket i datidens uniformer, som var kendetegnende for tid og sted.

Læg mærke til lyssætningen - blå-grønlig. Fin detalje.

Møblementet er også en væsentlig del af historikken – Arne Jacobsens verdenskendte kreationer i form af Ægget, Svanen og Dråben flyttede ind overalt på hotellet, og blev ledsaget af Arnes specialdesignede bestik og lamper. Kreativitetens ånd lever stadig på hotellet, hvor møblerne stadig lever, og bestikket i den grad stadig klimter på tyvende etage i Restaurant Alberto K, som er opkaldt efter hotellets første direktør.

Orkideer, Svaner og levende pynt.

Det emmer af gamle dage - loving it!

Kappenberg islættet lever også den dag i dag. Roy Kappenberger trådte sine barnesko på hotellet og hjalp gæsterne i sine unge år. I dag, er det ham, der er direktør på hotellet, og under festlighederne havde han sine egne børn med – i uniform vel at mærke.

Roy Kappenberger på podiet med egne børn i front.

Friis-Johansen, Klingenberg og Bergman

Make-up bord, Dråben og klar til ramasjang...

Tilsæt pindemadder, bobler, vin og mingling på hyggeligt niveau, samt gæstetalere i form af blandt andet Horesta-formand Jens Zimmer Christensen og overborgmester Frank Jensen, og du har rammerne. Næsten da – for det hele gik ikke op i ”datiden” og formelle titler. DJ Nicoline vendte plader og sørgede for den rette stemning – kald det bare et lille show, om du vil: Mens musikken spillede, blev der udført små skuespil af kvinderne i de forskellige Arne Jacobsen miljøer. Friskt input!

Overborgmesteren

Spinning records...

Tillykke med de 50 – og held og lykke med de næste.

Nydeligt - anno fem årtier siden.

You may also like

5 comments

Trine 8. juli 2010 - 19:05

Beauty 🙂

Reply
Katja 8. juli 2010 - 19:07

Beauty girls – der er endda link på FB 🙂

Reply
Ludvig 8. juli 2010 - 21:43

Retro rules…! Fedt indlæg!

Reply
Nicolai Klingenberg 8. juli 2010 - 23:10

Tak for det – kan kun anbefale en tur derind.

Vil dog gerne vide hvad beauty girls er for noget? Eventbureau oder?

Reply
repsak 9. juli 2010 - 22:22

………det skal jeg sige dig min ven.sådan så ” desser” bare ud!!!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk